Μεθοριακή Διαταραχή Προσωπικότητας

Μεθοριακή διαταραχή προσωπικότητας (BPD) είναι μια ψυχική διαταραχή που ανήκει στην ομάδα των ψυχικών ασθενειών που ονομάζεται διαταραχές της προσωπικότητας. Όπως και οι άλλες διαταραχές της προσωπικότητας, χαρακτηρίζεται από ένα σταθερό μοτίβο σκέψης, αίσθημα, και να αλληλεπιδρά με άλλους και με τον κόσμο που τείνει να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα για τον πάσχοντα. Το τεστ θα σας βοηθήσει να διαπιστώσετε αν έχετε τα κριτήρια για την Μεθοριακή (Οριακή) Διαταραχή Προσωπικότητας.

Οδηγίες: Απαντήστε με "Ναι" or "Όχι" στις ερωτήσεις.


1 ) Οι σχέσεις μου με τους ανθρώπους είναι ασταθείς, έντονες και μεταβάλλονται εύκολα από την εξιδανίκευση τους στην πλήρη υποτίμηση τους, ακόμα και με ανθρώπους που είναι σημαντικοί για μένα.
  Ναι
Όχι

2 ) Τα συναισθήματα μου αλλάζουν πολύ γρήγορα, και βιώνω έντονα επεισόδια θλίψης, ανησυχίας, άγχους ή πανικών και θυμού.
  Ναι
Όχι

3 ) Πολλές φορές θυμώνω πολύ έντονα ή δυσανάλογα με το ερέθισμα και μου είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξω.
  Ναι
Όχι

4 ) Συχνά τώρα ή στο παρελθόν και όταν είμαι σε μεγάλη ένταση, μπορεί να καταφύγω σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές, π.χ. να κάνω απόπειρες, να αυτοτραυματίζομαι ή να κάνω παράτολμα πράγματα.
  Ναι
Όχι

5 ) Έχω πολύ καλή εικόνα για τον εαυτό μου και θεωρώ ότι είμαι ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, πιο πάνω από πολλούς άλλους
  Ναι
Όχι

6 ) Είμαι γενικά καχύποπτος για τους άλλους και τις προθέσεις τους.
  Ναι
Όχι

7 ) Κάνω πολλά παράτολμα όπως να οδηγώ επικίνδυνα, να έχω χαώδεις σχέσεις στο σεξ, να ξοδεύω αλόγιστα, να κάνω χρήση ουσιών, να τρέφομαι με χαώδη τρόπο κλπ.
  Ναι
Όχι

8 ) Αντιδρώ πολύ έντονα στην απόρριψη μου από άλλους ανθρώπους είτε όταν συμβαίνει πραγματικά, είτε όταν φαντάζομαι ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί.
  Ναι
Όχι

9 ) Συχνά νιώθω κενός από συναισθήματα και βαρεμάρα.
  Ναι
Όχι